23 de incubatoare noi vor fi cumpărate pentru Maternitatea Botoșani. Câți bani alocă Consiliul Județean

Un număr de 23 de incubatoare noi vor fi cumpărate pentru Secției de Terapie Intensivă Neonatală și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Vineri,  în ședința extraordinară a Consiliului Județean,  a fost rectificat bugetul astfel încât să se asigure cofinanțarea cheltuielilor pentru dotarea cu incubatoare a Secției de Terapie Intensivă Neonatală și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

„Cofinanțarea pe care o asigurăm este în valoare de 196,00 mii lei pentru: 9 incubatoare hibrid închise standard și pentru transport intraspitalicesc, 5 incubatoare deschise standard, 5 incubatoare deschise performante și 4 incubatoare închise standard. Dotarea Secției de Neonatologie cu aparatură de ultimă generație nu este un moft, ci o obligație pe care ne-am asumat-o toți. Sper ca acest proiect să devină realitate cât mai repede, pentru a maximiza șansele la viață a copiilor care se nasc prematuri”, susține președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani deservește 80% din populația județului și asigură 90% din cazurile de urgență din județ.

În 2019, la Maternitatea Botoșani s-au născut 2.586 de copii, din care 239 au fost prematuri. De asemenea, 484 de copii au necesitat îngrijire în Terapie Intensivă, necesitând suport termodinamic în incubatoare închise sau deschise standard sau performante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *