Ce se va întâmpla cu Maria, fetița din Botoșani bătută și umilită de familia care o avea în grijă

DGASPC Suceava vrea să o trimită pe Maria, fetița maltratată de o familie din Burdujeni, înapoi la Centrul din Botoșani. Atât diriginta copilei, cât și mama unei prietene au încercat să o ia în plasament, dar au fost refuzate. Fata de 12 ani a fost preluată de DGASPC la sfârșitul lunii trecute de la o familie din Burdujeni, după ce vecinii au sesizat Poliția că micuța este bătută și înfometată.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului vor să rezolve situația Mariei, copila aflată în plasament la o familie din Burdujeni și maltratată ani la rând, trimițând-o înapoi în județul Botoșani, unde are adresa de domiciliu, mama sa naturală. ”Am făcut o solicitare către DGASPC Botoșani pentru a o trimite la un centru din județul Botoșani. Acolo este adresa de domiciliu a mamei naturale. Acum este tot în centrul de primire urgențe”, a menționat Margareta Isăilă, director adjunct în cadrul DGASPC Suceava, scrie Obiectiv de Suceava.

Această decizie o nemulțumește foarte mult pe diriginta Mariei, deoarece consideră că instituția încearcă în acest fel să se spele pe mâini de orice răspundere, ba mai mult nu țin cont de dorința fetei care vrea să-și continuie studiile la școala unde și-a făcut prieteni și a găsit în dirigintă un real sprijin.

”Am făcut o solicitare de a o lua pe Maria în plasament, dar mi s-a spus că nu pot deoarece soțul meu lucrează în străinătate și sunt singură. A mai făcut cerere și mama prietenei Mariei dar a fost refuzată din același motiv, că este mamă singură. Am discutat cu managera de caz și am întrebat de ce vor să o trimită dar nimeni nu mi-a explicat clar”, a explicat profesoara Adriana Huianu, diriginta Mariei.

Reamintim că fetița a fost luată din apartamentul din Burdujeni, la sfârșitul lunii trecute, unde era în plasament, în grija unei familii ce locuia cu chirie acolo. Copila le-a spus asistenților sociali de la DGASPC că este de acord să plece cu ei pentru că s-a săturat de bătăi dar dacă va descuia ușa, ”părinții ei” vor ști, având instalat un sistem de monitorizare la ușă iar ei îi este frică. A deschis în final ușa iar imaginea copilei i-a șocat pe toți cei prezenți. O fetiță micuță de statură, slăbuță și aproape fără un centimetru pătrat de piele fără vânătăi.

A povestit că a fost bătută pentru că a refuzat să mănânce o bucată de cârnaț stricat și a avut curajul să ceară altceva de mâncare. Fetița a mai povesit că ambii soți o bat, iar cu o săptămână în urmă fusese bătută crunt pentru că nu știa unghiurile la matematică și pusă să facă 100 de genoflexiuni, drept pedeapsă. Copiii din fața blocului și-au amintit că într-o zi Maria își spăla papucii, într-un lighean, pe casa scării iar asistentul maternal care se presupune că ar fi trebuit să reprezinte figura paternă în viața fetiței, a umilit-o în fața copiilor, spunându-le că este răpănoasă și puturoasă.

”Bine că se termină calvarul acestei copile. Când se enervau pe ea o scoteau afară. O dată a stat în casa scării, afară ploua și era foarte frig iar ei nu o primeau în casă. Copiii o vedeau des vânătă”, a completat un vecin al Mariei. După ce oamenii legii au ajuns la fața locului, nu a durat foarte mult timp și au venit și cei doi care o aveau în grijă pe fetiță. Vecinii au povestit că bărbatul a coborât din mașină cu o bâtă și a vrut să-i ia la bătaie pe vecinii care au sesizat autoritățile, dar când a văzut polițiștii, i-a mai pierit curajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *