Primarul Cosmin Andrei reacționează după ce conducerea FC Botoșani a acuzat că nu a primit bani de la primărie. „Nu ne putem juca cu bugetul la Primărie cum se trezește domnul președinte”

Primăria Botoșani a intrat într-un mare scandal după ce conducerea acesteia a luat decizia de a oferi un milion de lei echipei de handbal, iar FC Botoșani nu a primit, în schimb, nimic.  Decizia a fost luată, marţi, 6 iunie, în cadrul unei comisii formată din consilieri locali şi angajaţi ai Primăriei. În timp ce președintele clubului de fotbal botoșănean, Valeriu Iftime, se arată indignat că FC Botoșani nu a primit bani, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că realitatea este cu totul alta.

„La începutul anului, când s-a discutat bugetul, am primit o solicitare din partea celor de la FC Botoșani să reabilităm gazoanele din municipiu pentru că arată foarte rău. Aici, avem la Botoșani o particularitate, din cauza diferențelor climatice, iernile foarte grele, gazoanele arătau foarte rău, atât pe stadionul municipal, cât și pe celelalte unde se antrenează FC Botoșani. Solicitarea aceasta a fost una substanțială, mult mai mare decât în anii precedenți, pentru că așa au solicitat dumnealor, pentru că aveam nevoie de lucrări de anvergură. […] În urma discuției pe care am avut-o cu cei de la club, le-am explicat că bugetul Primăriei este același. Putem aloca banii pe Legea 350 pentru cluburi, unde FC Botoșani primea finanțări consistente sau putem să direcționăm acești bani pentru reabilitarea stadioanelor pentru că nu avem mai mulți bani. Și au fost de acord, au spus că se descurcă anul acesta cu banii”, a declarat Cosmin Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul susține că pentru reabilitarea terenurilor de fotbal a fost alocată suma de  700.000 de lei anul acesta, banii fiind în conturile Direcției de Servicii Publice, însă între timp conducerea FC Botoșani ar fi spus că nu mai are nevoie de acești bani întrucât a găsit o soluție pentru rebilitarea gazoanelor cu sume mult mai mici.

„Deci s-au răzgândit. Banii sunt în conturile DSPSA, cu această destinație, pentru că a așa a cerut-o clubul și așa au transmis că este solicitarea dumnealor. Bineînțeles că putem face rectificare de buget să punem banii înapoi pe Legea 350, să mai facem o sesiune, dar nu ne putem juca cu bugetul la Primărie cum se trezește domnul președinte că e nevoie de bani ba pentru gazon, ba pentru plata fotbaliștilor”,  a adăugat edilul.

FC Botoșani a primit 3,5 milioane de lei în ultimii ani

Totodată, șapte cluburi au cerut fonduri nerambursabile de la Primărie. Printre acestea şi echipa de handbal CS Magnum Botoşani, clubul de fotbal FC Botoşani, dar şi alte cluburi de atletism, fotbal şi baseball.

Separat, am avut această procedură pe Legea 69, unde FC Botoșani înțeleg că nu a fost eligibilă, pentru că articolul 5 spune că finanțarea nu se acordă pentru activități generatoare de profit, iar bugetul proiectului pe care dumnealor l-au propus, avem 6500 de lei profit la FC Botoșani”, a spus Cosmin Andrei.

Edilul susține că numai în ultimii cinci ani s-au alocat 3,5 milioane de lei către echipa FC Botoșani.

„Tot timpul am susținut și voi susține această echipă, dar nu trebuie să ne supărăm ca văcarul pe sat că nu suntem hotărâți care este nevoia pentru club, ori pentru stadion, ori pentru celelalte cheltuieli”, a adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *