Controale la firmele de construcții din Botoșani. Șase agenți economici, sancționați drastic

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiȘase agenți economici cu activitate în construcții au fost sancționați de inspectorii de muncă, în urma unor controale care au avut loc în luna iunie. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, zece amenzi au fost aplicate firmelor din construcții, după ce au fost depistate 11 persoane muncind la negru.

În perioada amintită, inspectorii de muncă au efectuat  controale la un număr de 102 angajatori, cu un număr de 1743 salariaţi, dintre care 469 femei şi un minor. Au fost constatate 114 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenționale, dintre care un  avertisment şi 14  amenzi în valoare totală de 295.000 lei.

În total, în controalele din iunie, au fost depistate 14 persoane prestând muncă nedeclarată, pentru care au fost aplicate angajatorilor amenzi în valoare totală de 280.000 lei.  Celelalte amenzi au fost date pentru muncă la negru unor agenți economici cu activitate în comerț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *