Medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani: Este posibil ca în perioada următoare să mai apară cazuri și chiar să crească numărul de cazuri COVID 19

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a raportat, marți, doar un singur caz de coronavirus. Persoana depistată pozitiv este din municipiul Dorohoi, a anunțat medicul Monica Adăscăliție, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani. Potrivit sursei citate,  această perioadă este una liniștită din punctul de vedere al pandemiei, iar acest lucru o arată și cazurile puține de coronavirus confirmate în județ.

În câteva zile au fost zero cazuri la nivelul județului Botoșani. Zilnic se efectuează în jur de 300-330 de teste. Rata de incidență la nivelul municipiului Botoșani a rămas de 0,02 la mia de locuitori și 0,03 la nivelul județului”, a precizat medicul Monica Adăscăliție.

Aceasta susține că nerespectarea măsurilor de prevenire ar putea duce, din nou, la o creștere a cazurilor COVID 19.

Faptul că măsurile de prevenție nu se vor respecta, distanțarea, purtarea măștii în spații închise, reluarea activităților  și a anumitor festivaluri, concerte, petreceri, este posibil ca în perioada urmnătoare să mai apară cazuri și chiar să crească numărul de cazuri, având în vedere că noua tulpină Delta, care la nivelul județului Botoșani nu există, dar în țară a apărut, să fie și la nivelul județului nostru, pentru că are o transmitere foarte rapidă. Nu știm încă dacă cazurile cu această tulpină fac o formă mai gravă a bolii, dar este extrem de contagioasă cu transmitere rapidă”, a adăugat directorul DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *