FOTO! S-a stins din viață o fostă actriță a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani

foto diaspora

Actriţa Luminiţa Gheorghiu a murit duminică, la vârsta de 71 de ani, în urma unei maladii care a făcut-o să se retragă din prim-plan, în ultimii ani. Vestea decesului celebrei actriţe a fost confirmată de surse apropiate familiei acesteia, potrivit adevarul.ro.

Luminiţa Gheorghiu a jucat roluri precum cel al “Catrinei” din filmul “Moromeţii”, asistenta din “Moartea domnului Lăzărescu” al lui Cristi Puiu şi a câştigat Ursul de Aur cu filmul “Poziţia copilului” (în 2013).

Actriţa Luminiţa Gheorghiu s-a născut pe 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1972. A jucat mulţi ani pe scena Teatrului Bulandra şi a avut o carieră extraordinară mai ales în cinematografie.

Primul rol l-a avut în 1974, în pelicula “Stejar, extremă urgenţă”

După absolvire, a fost repartizata la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, iar în 1975 s-a mutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Un an mai târziu, a devenit actriţă a Teatrului Bulandra din Bucureşti.

Primul rol în film a fost în 1974, în pelicula “Stejar, extremă urgenţă”, în regia lui Dinu Cocea, dar primul rol important a fost cel al Catrinei, soţia lui Moromete, din filmul Moromeţii (1987), în regia lui Stere Gulea.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com