FOTO! Florin Cîțu, despre vizita la Botoșani: Este o întâlnire oarecum administrativă. Primarii trebuie să știe exact ce surse de finanțare sunt

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că vizita sa la Botoșani este ”oarecum” una administrativă și că a discutat cu primarii despre resursele de finanțare și despre proiectele pe care aceștia le-ar putea să le acceseze în viitor. El a spus că era în drum spre Vaslui și că întâlnirea de la Botoșani a programat-o din scurt.

Am avut o întâlnire cu primarii despre resursele de finanțare de anul acesta din buget, PNRR (nr.Planul Național de Redresare și Reziliență) și fonduri europene. De fapt, în anii următori. Am vrut să explicăm oamenilor la ce să se aștepte, la ce surse de finanțare și la sume. E o întâlnire pe care am programat-o din scurt. Este o întâlnire oarecum administrativă. Oamenii trebuie să știe exact ce surse de finanțare sunt, la ce să se aștepte, pentru că în trecut primarii luau proiecte și le puneau la toate: la fonduri europene, la buget și era un fel de pescuit. Vrem să ne asigurăm că se facem programare și să știm clar: un proiect care se califică pe fonduri europene îl punem la fonduri europene, dacă se califică pe PNRR l-am pus deja în PNRR și atunci ce e pe buget rămâne pe buget, proiectul l-am pus pe buget. Să nu mai aglomerăm toate aceste programe cu proierte care pot fi finanțate pe diferite surse”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a venit la Botoșani împreună cu liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *