Cătălin Flutur, la alegerile din organizația municipală a PNL: Așa nu se mai poate: nu suntem sinucigași politic, nu putem să continuăm acest drum, nu suntem masochiști!

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le-a cerut, joi, liberalilor să facă o schimbare la nivelul conducerii organizației municipale a PNL Botoșani, pentru a fi cea mai bună echipă politică din Botoșani și pentru a stopa ”șitul de înfrângeri rușinoase în fața PSD”. Flutur a avut un discurs furibund la adresa actualei conduceri a PNL Botoșani.

În momentul pregătirii acestui discurs, am fost pus în situația de a alege una din două strategii de comunicare: să adopt un discurs coafat care să nu supere pe nimeni, izvorât din interesul de a atrage voturi nu, să atrag voturile tuturor celor prezeți acum în sală, fie ei foști PNL -iști sau foști PDL-iști sau să spun lucrurilor pe anume: adică să prezint adevărul gol-goluț, necosmetizat, cu riscul de a se supăra cei care pun o falsă și păguboasă nostalgie partizană înaintea rațiunii, de altfel , și a interesului politico-electoral pragmatic al PNL-ului. Am ales să spun lucrurilor pe nume, doar astfel privind cu bărbăție la voi, cu matritate și luciditate să privim adevărul în față. Avem șansa de a deveni mai buni, de a deveni o adevărată echipă, de a fi în 2024, când vor fi cinci rânduri de alegeri, învingători. Să fim cea mai bună echipă politică din Botoșani. Haideți să nu ne mai mințim! Haideți să vedem situația reală în care ne aflăm, una tragică și să ieșim cu toții din această fundătură!”, a spus Flutur.

Acesta a spus că în urmă cu câțiva ani a făcut un pas în spate și a decis să nu mai candideze la președinția PNL pentru a face loc unei noi echipe, care să obțină un scor mai bun la alegeri, însă rezultatele au fost mult mai proaste. Flutur spune că în anul 2016 a câștigat Primăria Botoșani cu 15 mii de voturi, în timp ce în 2020 a obținut puțin peste 8000 de voturi.

Am urmărit cu îngrijorare modul cum au fost organizate aceste alegeri și alegerile de peste două zile de la județ. Oameni buni și prieteni liberali , nu avem nicio șansă să ne schimbăm cursul, soarta ca organizație politică, dacă construim în continuare viitorul pe minciună, pe interese, pe prietenii și sentimentalisme, în locul unei rațiuni mature și a chibzuinței politice. Vrem să stopăm șirul de înfrângeri rușinoase în fața PSD, vrem să ne recăpătăm poziția de cea mai puternică organizație politică din județ, vrem să batem stânga politică în cele cinci rânduri de alegeri din 2024? Atunci trebuie să fim raționali și echilibrați. În acest moment esențial pentru decizii, trebuie să votăm cu mintea, trebuie să votăm pentru PNL, nu împotriva șanselor PNL”, a mai spus Cătălin Flutur.

Acesta a spus că a vrut să candideze la alegerile parlamentare, însă i s-a spus să facă un pas în spate pentru că a pierdut Primăria municipiului Botoșani și crede că nici ceilalți lideri din PNL, care au pierdut, nu ar mai trebui să candideze la funcții în partid. Flutur susține că la ultimele alegeri au fost peste 20 de secții de votare din municipiu, unde PNL a ieșit pe locul patru.

Cine a pierdut, cum am primit eu răspuns la parlamentare, trebuia să nu mai candideze astăzi. Concluziile sunt clare: pur și simplu ne-am prăbușit ca organizație politic la nivelul municipiului. Au venit două partide mari și s-au unit și aveam la un moment dat 5000 și ceva de membri. Este inadmisibil astăzi ca suma membrilor PNL și PDL din municipiu să devină a zecea parte din noul PNL gestionat în această formulă. Sunt 457 de membri în PNL în municipiul Botoșani. Așa nu se mai poate: nu suntem sinucigași politic, nu putem să continuăm acest drum, nu suntem masochiști, oameni buni, să ne placă să fim făcuși terci și țăndări în alegeri de PSD. Suntem oameni raționali care își dau sema că trebuie să schimbăm ceva prin votarea unei noi echipe de conduceri”, a mai spus Flutur.

One thought on “Cătălin Flutur, la alegerile din organizația municipală a PNL: Așa nu se mai poate: nu suntem sinucigași politic, nu putem să continuăm acest drum, nu suntem masochiști!

  1. Oamenii si-au dat seama ca una spuneti si alta faceti. V-ati indepartat de oamenii simpli liberali ingamfati. Modern Calor aproape de faliment. Bulevardul trebuie reabilitat din nou. Teatrul este in stare de ruina. Luati de la saraci si dati la bogati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *