FOTO Alegerile la organizaţia municipală a PNL Botoșani. Dan Nechifor aruncă ”săgeți”: Câștigătorul să fie hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise

Liberalii din municipiul Botoşani îşi aleg, joi, preşedintele, prim- vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi membrii Biroului Politic al organizaţiei. Alegerile au loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu  participarea a peste 200 de delegaţi.

Prezent la alegeri, prefectul Dan Nechifor, care și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL Botoșani, a declarat că și-ar fi dorit ca la alegerile din municipiu să existe o singură listă, iar câștigătorul să fie hotărât prin vot, nu prin ”jocuri de culise”. Nechifor a ținut să anunțe în plen că premierul Câțu va fi vineri la Botoșani, chiar dacă unii liberali i-au cerut să nu vină.

Mi-aș dori ca alegerile la municipiu să existe o singură listă, a celor care au curaj să-și asume ceea ce își propun să facă, să inițieze proiecte, să le pună în aplicare, să se bucure de rezultatele obținute. Asta înseamnă democrație: concurență liberă, curaj și demonstrarea valorilor. (…) Exercițiul democratic este cel în care decizia candidaturii se ia înainte de depunere, iar câștigătorul este hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise. Am încredere în Partidul Național Liberal din Botoșani. Știu că se poate face mai mult decât s-a făcut până acum. Vă pot spune că în acest moment, pe mâine a fost anunțată în județ vizita domnului premier Florin Cîțu. Unii dintre colegi i-au transmis să nu vină aici, pentru că suntem în plină competiție electorală. Cunosc opinia lor și o respect, dar vă anunț că dacă nu apare vreo problemă la nivel național, domnul prim ministru va fi mâine aici, tocmai pentru că suntem într-o competiție electorală: una democratică, cu cărțile pe față, cu care să explicăm direct și deschis ceea ce puteam face pentru acest județ. Mesajul meu în cele din urmă este următorul: Votați cu inima, votați cu conștiința și Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți”, a spus Dan Nechifor.

În lupta pentru conducerea organizației Partidului Național Liberal (PNL) din municipiul Botoșani s-au înscris actualul președinte Viorel Iliuță, senatorul Cristian Achiţei și inspectorul general adjunct al Inspectoratului şcolar Judeţean, Ada Macovei. Inițial s-a înscris și Sorin Cornilă, însă s-a retras.

Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte sunt patru candidaturi, câte două pentru cele două poziţii. Pe una dintre fuuncţii se bat Sorin Cornilă şi fostul primar al Botoşaniului, Cătălin Flutur. Pe cea de-a doua funcţie de prim-vicepreşedinte candidează Gabriel Alecsandru şi Eduardt Cozminschi.

 

 

One thought on “FOTO Alegerile la organizaţia municipală a PNL Botoșani. Dan Nechifor aruncă ”săgeți”: Câștigătorul să fie hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise

  1. Vreti binecuvantari pentru cei care mint alegatorii, pentru cei nepasatori fata de oamenii simpli, pentru cei care risipesc banii publici. Faptele conteaza nu vorbele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *