VIDEO Amenzi de 70.000 lei pentru operatorul de la groapa de gunoi a Botoșaniului

Operatorul gropii de gunoi a Botoșaniului a primit două amenzi, în valoare de 70.000 lei, de la Garda de Mediu Botoșani. Și asta în urma unui control efectuat la depozitul ecologic SMID situat în județul Botoșani. În mai, Garda de Mediu a constatat că stația de epurare cu osmoză inversă este instalată și se afla in probe tehnologice, funcționând in paralel cu stația de epurare deja existentă, fapt ce incalcă prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului.

La data controlului, 27 mai 2021, s-a constatat existența mai multor conducte, de diferite diametre pe corpul depozitului, prin ele fiind pompat atât levigat cât si concentrat de la stația de epurare cu osmoză inverse aflată în probe tehnologice, fapt ce incalcă prevederile Autorizației Integrate de Mediu nr.3 din 21.08.2015, prin care se interzice depozitarea de deșeuri lichide pe corpul depozitului. Dupa cum se poate observa, din filmarea video, concentratul este pompat direct pe corpul depozitului”, susțin reprezentanții Gărzii de Mediu.

Operatorului economic i s-au trasat un numar de cinci măsuri și a fost sancționat contravențional cu două amenzi în cuantum de 70.000 lei și un avertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *