Schimbare majoră în Educație. Directorii de școli nu vor mai fi numiți politic

Școlile nu vor mai avea directori numiți politic. Senatorii au decis prin vot că directorii interimari vor putea fi numiți doar de consiliile de administrație, nu de inspectorate, cum este în prezent.

Potrivit proiectului adoptat de senatori, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, cei interimari vor fi numiţi de către consiliile de administraţie ale unităților de învățământ şi nu de inspectoratele şcolare. Consiliile de administraţie ale şcolilor vor avea şi atribuţia de a desemna cadrul didactic pentru funcţia vacantă de director adjunct.

În cazul vacantării funcţiei de director sau director adjunct, conducerea interimară este preluată de un cadru didactic titular, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar, mai prevede proiectul de lege.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea legii Educaţiei Naţionale, inițiată de parlamentari USR-PLUS, UDMR şi PSD, a primit 75 voturi ”pentru”, 37 ”împotrivă” şi 10 abţineri.

Proiectul a fost votat de senatorii USR-PLUS, PSD şi UDMR, cei ai AUR s-au abţinut, iar liberalii s-au pronunţat împotrivă, potrivit Agerpres.

Senatul este camera decizională în acest caz, astfel că legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa  realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *