Primăria Botoșani lansează o nouă licitație pentru lucrările de la Teatrul Mihai Eminescu. Ce sumă se oferă constructorului!

teatrul mihai eminescu- botosani 001Primăria municipiului Botoșani a lansat, marți, o nouă licitație pentru desemnarea unei firme de construcții care să execute consolidarea, restaurarea, reabilitarea și amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu”. Lucrările au fost scoase la licitație la un preț estimat de 33,59 milioane de lei, bani care sunt asigurați din fonduri europene „în vederea promovarii valorii culturale si a potentialului turistic al acestui obiectiv si al integrarii sale in circuitul cultural artistic”.

Proiectul de refacere a Teatrului „Mihai Eminescu este finanțat conform Programului Operational Regional 2014-202,0 Axa prioritara 5 „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investitii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural cultural pentru proiecte nefinalizate”

Obiectivele sale sunt:

  • consolidarea structurii cladirii monument istoric;
  • refacerea, reamenjarea, dotarea si imbunatatirea functionalitatii salii de spectacole, a circulatiilor interioare si a foaierelor;
  • realizarea eficientizarii termice si a protectiei antifoc conform normativelor in vigoare;
  • desfasurarea activitatilor preconizate, ce au in centrul atentiei obiective monumete istorice si activitati culturale reprezentative, in conditii de siguranta si confort sporite, la standarde actuale;
  • dezvoltarea socio-culturala a comunitatii prin valorificarea patrimoniului si promovarea imaginii culturale a municipiului si judetului Botosani la nivel local, national si international.
  • Pentru realizarea acestor lucrari este necesara incheierea unui contract de achizitie publica pentru achizitie executie lucrari, avand ca obiect Consolidare si restaurare Teatrul „Mihai Eminescu” Botosani – rest de executat.

    Cladirea Teatrului Mihai Eminescu este monument istoric in lista monumentelor istorice la pozitia nr. 278, cod BT-II-m-B-02037, conform Legii nr. 422/2001, actualizata, privind protejarea monumentelor istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *