Zeci de candidați au absentat la Bacalaureat-proba obligatorie a profilului, la Botoșani

La nivelul județului Botoșani, la a doua probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Matematică/Istorie) au fost prezenți 2586 de candidați, respectiv 96.28% din totalul candidaților înscriși, anunță printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Din totalul celor 2586 de candidați prezenți, 1720 de candidați au susținut proba obligatorie a profilului la disciplina Matematică, iar 866 de candidați la disciplina Istorie. La examen  nu s-au prezentat 90 de candidați și nu au fost candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Ultima probă se va desfășura miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, mai arată IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *