97,52%, prezența la proba scrisă de Limba și literatura română a examenului de Bacalaureat, la Botoșani

examen, bacalaureat, stiri, botosaniLa nivelul județului Botoșani, la prima probă scrisă de Limba și Literatura Română a examenului de Bacalaureat au fost prezenți 2551 de candidați respectiv 97,52% din totalul candidaților înscriși, anunță printr-un comunicat Inspectoratul Școlar județean. Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 20 de centre de examen. 65 de candidați au absentat, însă nu au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului; miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, mai arată sursa citată

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com