Alertă meteo! Județul Botoșani, sub un nou Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineață, o nouă avertizare de Cod portocaliu de vreme rea pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, avrtizarea este valabilă în intervalul 26 iunie ora 12.00- 26 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informarea meteo de ploi, valabilă între 26 iunie, ora 23:00 – 27 iunie, ora 21:00.  Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate. În intervalul menționat îndeosebi în zonele de deal și de munte precum și în centrul, sudul și sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…30 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *