Alertă! Primul caz de deces ca urmare a infecției cu tulpina indiană înregistrat în România

coordonatorul campaniei de vaccinarePrimul caz de deces ca urmare a infecției cu tulpina indiană, varianta Delta, s-a înregistrat, joi, în România, a anunțat Valeriu Gheorghiță, . Potrivit acestuia, victima este o persoană nevaccinată.

Cu toate acesta, Gheorghiiță a precizat că, în România, situația epidemiologică este una foarte bună, subliniin că este important să continuăm să ne vaccinăm, pentru a ne asigura o protecție maximală față de această variantă virală, care are toată capacitatea de a deveni tulpină dominantă.

„Datele de până acum ne arată o transmitere crescută în rândul persoanelor nevaccinate și a celor care nu au schema completă de vaccinare. Trebuie precizat că toate cele patru vaccinuri folosite în România sunt la fel de eficiente în fața tulpinii Delta ca și față de tulpinile SARS-CoV-2 anterioare. Aducem în continuare vaccinul mai aproape de beneficiari, în mod deosebit, în mediul rural, prin programul “Orașul vaccinează satul”. Am colectat toate datele din teritoriu privind localitățile din mediul rural, pentru arondarea lor la centrele de vaccinare deja existente, de unde se vor trimite echipe mobile de vaccinare”, a spus Gheorghiță.

 

Sfâșietor! Un tânăr din Botoșani a murit în Germania. Familia are nevoie de ajutor pentru a-l înmormânta creștinește

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com