Un bărbat a murit din cauza caniculei. Avea o temperatură de 42 de grade când a fost găsit

Canicula face victime la Iași. Un bărbat și-a pierdut viața și alți doi au ajuns în stare gravă la spital după ce au stat mai mult timp în soare. Prima victimă este un bărbat de 50 de ani, găsit în stare de inconștiență pe o stradă din municipiul Iași. În momentul urcării pe targă, bărbatul a făcut stop cardiac, drept pentru care medicii au fost nevoiți să treacă la manevre de resuscitare, scrie Ziarul de Iasi.

„La Unitatea de Primire Urgențe, acesta a ajuns stabil hemodinamic dar cu dublu suport de oxigen. Au urmat mai multe stopuri cardiace, în cele din urmă declarându-se decesul. Este foarte posibil să fie voba despre un caz de hipertermie, pentru că temperatura bărbatului în momentul în care a fost găsit era de 42 de grade, dar Institutul de Medicinş Legalş va stabili acest lucru”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU /SMURD Iași.

Un al doilea caz semnalat la 112 este al unui ieșean de 49 de ani care a fost găsit căzut în curtea casei.

„Ambulanța a sosit la 40 de minute de la apel.La sosirea echipajului, bărbatul avea temperatura corporală de 39,6 grade, sindrom confuzional, acesta fiind în sevraj ethanolic. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola”, a mai adăugat Diana Cimpoeșu.

Recordul la temperatură însă a venit la scurt timp. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani din comuna Bivolari care a căzut secerat în timp ce lucra la câmp. În cazul său medicii au constat că asta avea o temperatură de 43 de grade.

„La sosirea echipajului acesta era comatos. Bărbatul, cunoscut ca suferind de epilepsie, a fost transportat inițial la Spitalul de Neurochirurgie dar apoi și la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că avea leucocitoză și colită cu Clostridium”, a mai spus Diana Cimpoeșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *