FOTO! Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, la Botoșani

Un Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități ce funcționează în clădirea fostei Secții de distrofici situată în zona industrială din municipiul Botoșani a fost sfințit, vineri, în prezența autorităților locale. Noul Centru de îngrijire și asistență va avea o suprafață utilă modernizată de 834 de metri pătrați și găzduiește 32 de beneficiari care au fost relocați din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Adășeni.

„Manifestăm o atenție deosebită pentru îmbunătățirea serviciilor furnizate beneficiarilor centrelor de îngrijire administrate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru că ne dorim să creștem și calitatea vieții celor năpăstuiți de soartă. Acest Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, care a fost sfințit astăzi, este o etapă a unui plan amplu de reorganizare a Direcției Generale de Asistență Socială, care a presupus reducerea numărului de beneficiari din centre. Împreună cu echipa de specialiști de la DGASPC vrem să dezvoltăm tot mai multe proiecte prin care să creăm medii confortabile și prietenoase pentru beneficiarii pe care îi avem în grijă, fie ei adulți sau copii. Și ei merită un trai cât mai apropiat de normalitate, iar noi avem datoria  de a le oferi acest lucru”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Beneficiarii vor beneficia pe lângă găzduire și de consiliere psihosocială și activități culturale.

„Prin înființarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Botoșani s-a urmărit asigurarea de servicii personalizate pentru fiecare beneficiar (găzduire, asistență pentru sănătate, consiliere psihosocială, suport emoțional, socializare și activități culturale), dezvoltarea abilităților de viață independentă și depășirea situațiilor de dificultate, în vederea reintegrării familiale, prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale și creșterii calității vieții”,  a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, cel care are în atribuții activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Clădirea noului Centru este structurată în parter și etaj și a fost reabilitată. A fost înlocuit acoperișul, partea de construcție a fost modernizată energetic, iar spațiul  din interiorul centrului a fost recompartimentat, cu respectarea standardelor de calitate aferente, permițând îngrijirea a 32 de beneficiari, câte doi în cameră.

Centrul dispune de alimentare cu energie electrică, apă rece/caldă, canalizare, gaz metan, telefonie/cablu TV și este echipată cu tipurile de instalații care asigură buna sa funcționare (instalații sanitare interioare, de încălzire, de ventilație și electrice).

Investiția în noul Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități s-a ridicat la aproximativ 1,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate în totalitate din bugetul Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com