Botoșăneanul Bogdan Daniliuc, tânărul care studiază la academia militară din SUA unde au învățat doi președinți americani. O altă absolventă a Colegiului Militar din Câmpulung îi calcă pe urme

După absolventul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, botoșăneanul Bogdan Daniliuc, care urmează studiile la United States Military Academy West Point, un alt absolvent al acestei instituții de învățământ a fost admis la cea mai veche academie militară din SUA.

Este vorba despre Miruna Duracu, din Vaslui. După patru ani în care a studiat la colegiul de pe malul Moldovei, va ajunge la prestigioasa academie americană de pe malul Hudsonului, unde au studiat și doi președinți americani: Ulysses S. Grant și Dwight D. Eisenhower. Academia a fost înființată în 1802, fiind cea mai veche din SUA. Clădirea unde se va pregăti Miruna este monument istoric și despre ea scriitorul Charles Dickens scria că „nu ar putea să fie așezată pe un loc mai frumos”.

Acolo studiază și botoșăneanul Bogdan Daniliuc. Acesta a fost un adolescent atipic, pentru că încă din clasa a IX-a și-a stabilit un obiectiv: acela de a urma studiile academiei militare West Point. În perioada în care majoritatea adolescenților sunt visători și schimbători, Bogdan a dat dovadă de perseverență și maturitate. Și-a stabilit un țel, a ieșit din zona de confort și a muncit în fiecare zi pentru a fi cadet la una dintre cele mai prestigioase academii din SUA.

Absolventul ștefănist a fost un adolescent atipic. De ce spunem asta? Pentru că încă din clasa a IX-a și-a stabilit un obiectiv: acela de a urma studiile academiei militare West Point. În perioada în care majoritatea adolescenților sunt visători și schimbători, Bogdan a dat dovadă de perseverență și maturitate. Și-a stabilit un țel, a ieșit din zona de confort și a muncit în fiecare zi pentru a fi cadet la una dintre cele mai prestigioase academii din SUA”, susțineau reprezentanții Colegiului ”Ștefan cel Mare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *