Începe demolarea garajelor într-un cartier din municipiul Botoșani. Primar: Dacă garajele nu vor fi dezafectate benevol de către beneficiari, se va trece la dărâmarea lor

Garajele din zona Colegiului Național „Mihai Eminescu” vor fi dărâmate în perioada imediat următoare. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că joi, într-o conferință de presă, că în ședința de Consiliu Local de pe 30 iunie există o hotărâre privind inventarierea terenurilor de sub garajele adiacente Colegiului Național ”Mihai Eminescu” , iar după aprobarea acesteia va emite o dispoziție de dezafectare a garajelor din zonă într-un termen de 30 de zile după intabularea terenului. În locul acestora, va fi construită o parcare.

În acest moment terenurile nu sunt intabulate. Chiar dacă botoșănenii dețin acolo garaje, chiar dacă s-au autorizat și au avut contracte de concesiune pentru locuri de parcare acoperite, în momentul respectiv nu era necesar ca aceste terenuri să fie intabulate. Pentru a emite un plan urbanistic de detaliu pentru construirea parcării, avem nevoie de intabularea grajelor, lucru pe care îl facem la sfârșitul lunii printr-o hotărâre de Consiliu Local, iar luna viitoare , după ce facem intabularea, emitem somații către cei care dețin garaje pentru a le dezafecta, probabil într-un interval de 30-60 zile”, a precizat primarul.

Cosmin Andrei susține că în cazul în care garajele nu vor fi dezafectate benevol de către beneficiari, se va trece la dărâmarea lor și la recuperarea costurilor cu această operațiune. Primarul a ținut să precizeze că aceste construcții nu sunt în acord cu autorizația care s-a dat la început și care presupunea locuri de parcare acoperite, sub nicio formă garaje.

Iar terenul de sub aceste construcții este al municipalității. Intenționăm să amenajpm acolo o parcare iar ulterior locurile le vom scoate la licitație”, a mai spus Cosmin Andrei.

2 thoughts on “Începe demolarea garajelor într-un cartier din municipiul Botoșani. Primar: Dacă garajele nu vor fi dezafectate benevol de către beneficiari, se va trece la dărâmarea lor

  1. orasul este a o mahala din anii 60 cu maghernite din tabla …. DOMNULE PRIMAR … pentru comercianti faceti boxe functionale langa piata ei tot platesc chirii pe garajele batranilor din zone de piata !
    DACA AR DISPRE ACESTE COCIOABE RUGINE DE TABLA SAU ZIDURI JEPELITE ORASUL AR AVEA O ARHITECTURA DEOSEBITA !
    AVETI ARHITECT SEF TANAR , LASATI UINTERESELE MESCHINE ALE UNOR GRUPURI DE INTERESE MICI , LUATI DECIZII SI VOM AVEA UN ORAS MODERN PE CARE TINERII IL DORESC … BATRANII CARE CASTIGA DIN INCHIRIAT GARAJE 150-200 LEI POT RENUNTA … VOR INTELEGE CA E MAI FRUMOS UN ORAS CUTAR PENTRU NEPOTII LOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *