Apartamentele noi cu ventilație controlată integrată: soluția corectă pentru o locuință care respiră

Noul ansamblu de apartamente Made To Measure din centrul Botoșaniului, realizate cu finisaje Premium, disponibile pt. diverse niveluri de echipare, asigură noilor proprietari și configurații de echipare unicat în piață, pentru locuințe care respiră – UNIQUE Residence Maxim Gorki

În prezent, datorită normativelor tehnice de execuție în ceea ce priveşte izolarea noilor clădiri, acestea sunt atât de bine “împachetate” încât la o ventilație naturală normală, nu se asigură un flux de aer suficient, iar aerul viciat, stătut şi umed rămâne în locuință.

Aerisirea locuinței prin deschiderea ferestrelor nu e soluția. Problema aerului poluat poate fi rezolvată parțial prin crearea ventilaţiei naturale – prin deschiderea geamului. Dar această soluţie vine și cu dezavantaje notabile: prin deschiderea ferestrelor se realizează un schimb de aer necontrolat, încăperile nu se alimentează cu un aer curat ci cu un amestec de noxe, polen, praf, gaze ș.a., în plus, pierderile termice cresc împreună cu costurile ridicate ale energiei, un alt ”beneficiu” fiind poluarea fonică odată cu deschiderea geamurilor.

Pentru menținerea nivelului dioxidului de carbon în limite rezonabile, sub 1000ppm în interior, ar trebui aerisit la fiecare 2 ore câte 5 minute cu fereastra larg deschisă. Putem face asta iarna? Sau vara când utilizam aerul condiționat? Și cu ce costuri? Mai mult decât atât, ați investit în ferestre termopan de calitate care izolează și etanșeizează bine și este ilogic să le deschideți, atât vara cât și iarna. O astfel de ventilație sau aerisire poate fi cu greu utilă și confortabilă și nu rezolvă problema îndepărtării aerului poluat.

Soluția corectă: ventilația rezidențială controlată. Pentru a elimina problemele și riscurile asociate pentru sănătate, aerul umed și poluat trebuie să fie împins în mod regulat în exterior și înlocuit cu aer curat. Aerul de alimentare trebuie să pătrundă întotdeauna în toate încăperile apartamentului pentru a asigura ventilaţia completă și eficientă. Prin urmare, instalarea unui sistem de ventilaţie controlată, cu recuperare de căldură, este soluţie corectă și raţională a acestei probleme.

Astfel, veţi avea un mediu sănătos, bine oxigenat, în care familia dumneavoastră se va odihni mai bine, copii se vor concentra mai ușor asupra temelor și infecţiile respiratorii vor fi mai rare. Exemplu: sisteme de ventilație cu recuperare de căldură ce funcţionează automat, putând fi comandate opţional de un senzor de umiditate sau CO2. (vezi mai mult despre Beneficiile ventilației controlate…)

Ventilarea controlată, cu filtrarea-purificarea aerului care pătrunde în locuință, este o soluție care asigură pe termen lung sănătatea fiecărei familii, iar locuința nepoluată va deveni cea mai râvnita soluție locativă.

Ansamblul de apartamente Made To Measure UNIQUE Residence Maxim Gorki:

Asigură noilor proprietari și un pachet de dotări – echipare unicat în piață – pentru locuințe care respiră:

IZOLAȚIE –  confort fonic și termic de nivel superior: pereți exteriori din cărămidă, termo-sisteme cu membrane speciale și vată bazaltică, încălzire în pardoseală UPONOR, geamuri Tripan, tâmplărie din aluminiu SCHUCO (Germania);

VENTILAȚIE –  filtrare și control pentru un aer de calitate: sisteme de tratare a aerului BROFER (Italia);

AUTOMATIZARE –  sisteme de protecție și confort Smart Home LOXONE (Austria), controlate prin aplicația dedicată UNIQUE Residence.

UNIQUE Residence – proiecte rezidențiale create să răspundă în fapt aşteptărilor fiecăruia!

Stadii de realizare a proiectelor rezidențiale dezvoltate de grupul de firme FORMENS, în Botoșani, Iași și Focșani:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *