Roxana Țurcanu (ALDE): Ministrul Transporturilor face alba-neagra cu Autostrada Moldovei

Povestea este extrem de simplă. Avem de-a face cu un ministru rupt de realitățile din Moldova și care se joacă (a câta oară?) cu încrederea și așteptările a peste cinci milioane de români, susține printr-un comunicat președintele ALDE Botoșani, Roxana Țurcanu

Moldova vrea o autostradă către vestul țării, cu deschidere către Europa, iar ministrul Cătălin Drulă (USR) lansează o nouă perdea de fum când vorbește despre o autostradă către București.

Cea mai mare dorință a moldovenilor a fost și este să aibă parte de o legătură rutieră rapidă și sigură cu vestul, cu Transilvania și, mai departe, cu Uniunea Europeană. Actualul ministru al Transporturilor denumește însă „Autostrada Moldovei” legătura rutieră cu Bucureștiul, un obiectiv oricum întârziat față de calendarul asumat la începutul mandatului. O nouă manipulare marca USR pentru locuitorii din Moldova, care rămân în continuare cu frustrarea că sunt români de categoria a doua, fiindcă la alții s-a putut, dar la ei întârzie investiția pe care și-o doresc cel mai mult.

Așa cum ardelenii au vrut și au acum „Autostrada Transilvania” (Brașov – Borș), obiectiv parțial finalizat, parțial în diverse alte faze, dorința moldovenilor este să aibă „Autostrada Moldovei”, care să le asigure o legătură rutieră rapidă și sigură cu vestul, cu Transilvania și, mai departe, cu Uniunea Europeană. Aceasta este „Autostrada Moldovei”, pentru că acesta este principalul ideal al oamenilor locului.

Nu, domnule ministru Drulă, Autostrada Moldovei nu este cea către București decât în mintea unora care vor să mai păcălească niște ani locuitorii din estul țării! Dacă Autostrada Iași – Tg. Mureș a fost botezată „Autostrada Unirii” chiar de inițiatori, prima opțiune pentru „Autostrada Moldovei” este legătura rutieră care traversează Moldova de la est la vest, respectiv de la Albița la Brașov, alcătuită din Drumul Expres Albița – Tișița și din Autostrada Bacău – Brașov. Aceasta este adevărata Autostradă a Moldovei, una către vest, și nu una către București, așa cum încercați să manipulați.

Așteptările față de dumneavoastră erau să nu întârziați proiectele din de infrastructură față de calendarul asumat la preluarea mandatului, inclusiv cele patru tronsoane din A7, și să vă aduceți oameni competenți, din toate regiunile țării. Ați eșuat în ambele.

Autostrada Ploiești – Pașcani (A7) are un calendar întârziat față de începutul mandatului, iar la minister ați numit pe criterii fără nicio legătură cu domeniul.

Domnule ministru, nici măcar ca exprimare, nu doar ca activitate, nu aveți dreptul să discriminați și să vă imaginați că, dacă ardelenii și-au dorit Autostrada Transilvania ca legătură cu vestul, moldovenii și-ar dori în primul rând o legătură cu Bucureștiul. Știm cum a tratat Bucureștiul această regiune a țării!…

 

Turcanu Roxana Florentina , presedinte ALDE Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *