Caz incredibil la Botoșani! Rudele unui pacient externat au refuzat să îl primească acasă dacă nu e adus cu… ambulanța

ambulanta 112 la spitalCaz incredibil la Botoșani, unde rudele unui pacient din mediul rural, externat, au refuzat să îl primească acasă dacă nu e adus cu… ambulanța. Inițial, pacientul respectiv avea nevoie urgentă de sânge, dar rudele au refuzat să doneze pentru el pe motiv că „ e datoria statului” să-l salveze.  În situația aceasta, medicii au reușit să găsească soluții, l-au tratat corespunzător, iar când era în afara oricărui pericol și l-au pus pe picioare, evident, au decis să îl trimită acasă.

La externare, membrii familiei au refuzat să îl ia și să îi continue îngrijrirea acasă, ci au cerut să fie adus acasă cu ambulanța.  Întâmplarea a fost dezvăluită de medicul Oana Arhip, de la Spitalul Județean Botoșani.

„Du- ma acasă mai tra….nu, mai salvare! Nu-i zi lăsată fără ca horoscopul sa nu adauge o oferta personalizata, din categoria experiențe de viața (!), când crezi ca ai văzut multe fete ale lumii și ca ar fi timpul numai sa se mai repete, doar! Dar nu, de ce sa fie o zi obișnuita? Ba nu, întrebarea e de fapt cum ar fi o zi normala ?! Pe partea aceasta de trotuar e usa către alt univers, cu alei in toate direcțiile, unde trăiești intens o viața cu de toate, pe care doar din interior poți sa o înțelegi(din păcate!). Nici din lumea de partea cealaltă a trotuarului nu-i admir pe prea mulți. In situații când in fata bolii trebuie sa mobilizezi o familie sa doneze sânge pentru un membru si aceștia refuza categoric, pt ca e datoria statului sau sa -i continue îngrijirea acasă, fiindcă hopul cel mare a trecut si sa ceri imperativ transport la domiciliu, doar cu salvarea ( masina!), el pe picioare fiind, amenințând ca altfel nu- l primesti acasă, e acel PLUS, care îți încearcă echilibrul si arterele si sănătatea si dragul de munca si ….”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

Medicul s-a arătat uimit de această lipsă de empatie și iubire din cadrul familiei.

„Nu e ceva clar de înțeles, e anecdota vieții de zi cu zi, o agenda permanent plină cu evenimente unice, șocante frecvent, pe care nu le crezi pana nu le trăiești și nici nu ar merita relatate, dacă nu ar fi din ce in ce mai dese și mai pe dos decât normalul. Dar, ce e normalul ? …totuși empatia și iubirea in cadrul familiei e normalul, sau nu…cine mai știe ..”, mai spune medicul.

Tânăr de 19 ani din Botoșani, mort în accident, șoferul vinovat lăsat în libertate. Mama băiatului cere dreptate: Nu răspunde nimeni de viața copilului meu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *