11 persoane prinse muncind la negru în urma unui control al inspectorilor de muncă. Șase angajatori din Botoșani, amendați

itm BotosaniNu mai puțin de 11 persoane au fost prinse muncind la negru în urma unor controale derulate de inspectorii de muncă,  în perioada 9-16 iunie. Acțiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la angajatorii care  îşi desfăşoară activitatea  în domeniul construcţiilor, potrovit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Campania a avut ca scop  identificarea şi combaterea muncii nedeclarate  şi  luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii  care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, a  prevederilor  legale în domeniul relaţiilor  de  muncă;  identificarea  angajatorilor  care  utilizează   nelegal  munca copiilor şi a tinerilor; determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale  de  muncă  pentru  persoanele  depistate  fără  forme  legale de angajare.

Controalele s-au efectuat la un număr de 26 angajatori. Au fost identificate 11 persoane prestând activitate pentru muncă nedeclarată. S-au aplicat la șase angajatori șase sancţiuni cu amendă, în valoare totală de 220.000 lei. Pentru încălcarea altor prevederi legale din domeniul relaţiilor de muncă s-au mai aplicat sancţiuni în valoare totală de 12.500 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *