Femeia reținută în Vama Stânca pentru un furt de 200.000 euro a fost arestată provizoriu

Femeia de 39 de ani, reținută în Vama Stânca după ce a furat bani și bijuterii de aproape 200.000 euro, a fost arestată provozoriu, potrivit unei decizii a Curții de Apel Suceava. Sorina Cerneagă avea pe numele său un mandat de arestare emis de autoritățile din Grecia pentru săvârşirea de  infracţiuni contra proprietăţii.

În data de 21 iunie , în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, ea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare în ţară, pasageră într-un mijloc de transport cu destinaţia Cehia.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că, pe numele persoanei era emis, de către autorităţile din Grecia, un mandat de arestare, deoarece aceasta a săvârşit mai multe infracţiuni contra proprietăţii, pe teritoriul acestui stat, respectiv a sustras bani şi bijuterii în valoare de aproximativ 200.000 de euro din locuinţa unde a lucrat”, arată sursa citată.

Femeia a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Curtea de Apel Suceava „admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. În baza art. 102 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate CERNEAGA SORINA faţă de care s-a emis la data de 20.01.2020 mandatul european de arestare nr. 2/2020 de către Procuratura de pe lângă Curtea de Apel a Atenei şi cu privire la care s-a înaintat semnalare prin Biroul SIRENE, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 22.06.2021 şi până la data de 06.07.2021, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare pe numele persoanei solicitate CERNEAGA SORINA. Persoana solicitată arestată se va depune în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava. Stabileşte un nou termen de judecată la data de 06.07.2021, ora 10:00, pentru când va fi citată persoana solicitată din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava şi pentru când procurorul va prezenta mandatul european de arestare însoţit de traducere în limba română”.

Decizia nu este definitivă.

FOTO! Femeie luată în cătușe de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Era urmărită internațional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *