De ce nu este bine să faci baie sau duş atunci când fulgeră. Avertismentul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează asupra periculozităţii descărcărilor electrice, foarte frecvente în această perioadă a anului. Instituţia face câteva recomandări de care ar trebui să ţineam seama atunci când fulgeră pentru a nu ne periclita nici sănătatea, nici viaţa.

De ce nu este bine să faci baie sau duş atunci când fulgeră. IGSU atrage atenţia asupra faptului că, în cazul furtunilor de vară, însoţite frecvent de tunete şi fulgere, este necesar să evităm să facem baie sau duş întrucât conductele instalaţiilor pot conduce electricitate.

Deseori neașteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind, de multe ori, însoțite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni:

  • Ne adăpostim în casă, sau la nevoie, în autoturism;
  • Închidem ușile și ferestrele;
  • Evităm dușurile și sălile de baie – conductele instalațiilor pot conduce electricitate;
  • Deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate”, transmite, pe Facebook, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, IGSU ne sfătuieşte să deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *