Nu scăpăm de ploi! Meteorologii au emis, luni, două noi avertizări de vreme rea

Meteorologii au emis un nou Cod galben de ploi pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, avertizarea Cod galben este valabilă între 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare de ploi, valabilă pentru întreag ațară, între 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00. În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
 Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com