Un tânăr din Botoșani și-a construit o mini-căsuță de doar 21 de mp departe de agitația orașului. „Nu e mare, pentru că nu am avut fonduri suficiente să cumpăr tot dealul”

Foto: Lovedeco

Un tânăr din Botoșani, Constantin O., și-a făcut o mini- căsuță de 21 de metri pătrați, unde locuiește din 2017. El a lăsat în spate agitația orașului și s-a mutat în natură, în zona Bucium, la 12 kilometri de centrul Iașiului. Bucium e un fost sat care între timp a devenit o extensie a urbei, un loc retras, unde oamenii și-au construit vile și case scumpe. Constantin își duce viața în acest decor, iar micul spațiul îl împarte cu iubita lui și cele trei animale de companie (doi câini și o pisică) pe care le au împreună. Asta este povestea lui.

Constantin s-a născut în Botoșani, dar a venit la facultate în Iași, orașul în care a hotărât să se stabilească. Acum lucrează într-o corporație, unde este grafician și face filme și imagini 3D. El povestește că mereu și-a dorit să aibă propria bucată de pământ, deoarece i-au plăcut mult vacanțele de vară la bunici, cu spațiu verde, animale și tot ce înseamnă natura.

De-a lungul anilor, a locuit în chirie prin toate zonele Iașiului, până în clipa în care părinții s-au oferit să-i cumpere o garsonieră. „Auzi la ei. Le-am spus că nu vreau asta și am început să-mi caut pământul mult dorit. Cu ajutorul lor, în urmă cu zece ani, l-am cumpărat”, își amintește acesta.

Graficianul mărturisește că nu a fost simplu să-l găsească, deoarece nu și-a dorit orice pământ, dar în cele din urmă a găsit ceea ce căuta: un teren de 500 de metri pătrați, cu verdeață și umbră. „Nu e mare, pentru că nu am avut fonduri suficiente să cumpăr tot dealul”, glumește el.

În 2016, când Constantin a rămas fără job, fără iubita de atunci și fără bani de chirie, a hotărât să se mute pe terenul cumpărat, chiar dacă nu era nimic construit pe acesta. „Mi-am zis că și în cort, și tot acolo am să stau”, zice el. Norocul i-a surâs, așa că nu a stat în cort, ci într-o dubă veche, împrumutată de la fostul proprietar al terenului. Duba era „amenajată” cu un pat și un dulap și a fost casa lui un an, cât timp a fost gata structura (acoperiș, pereți, fără izolație) tiny house-ului.

A avut WC în curte, apă de la izvor, iar mâncarea și-a făcut-o la foc de tabără. Vara se bucura de umbra copacilor, iar iarna s-a încălzit la un reșou electric: „am avut un sac de dormit bun și-mi ținea de cald și câinele meu. A fost o perioadă frumoasă.”

Constantin povestește că dintotdeauna i-au plăcut spațiile mici, dar și construcțiile din lemn, iar ideea unui tiny house a venit după foarte multă documentare pe Youtube. „Palatul”, cum îl descrie el, a fost pus pe picioare cu ajutorul unui bun prieten. Pentru ca toate lucrurile să fie ok, el a apelat și la părerea unui inginer, dar și a unui arhitect.

Casa are 21 de metri pătrați, cu dimensiunile 3.5 x 6 metri. Este formată dintr-o cameră principală, unde există și bucătăria, și spațiul de locuit (living, birou, dormitor), iar separat, baia.

Construcția ei a durat aproape un an, deoarece tânărul începuse un job nou, așa că a lucrat la ea când își găsea timp, fără să se grăbească, deoarece avea duba pentru adăpost.

Am făcut un tiny house din lemn, cu gândul că, în viitor, când voi avea bani de o casă mai mare, să o transform în atelier de tâmplărie, o pasiune de-ale mele unde încă sunt la început”, explică el.

Mutarea s-a produs în 2017, după ce au fost gata pereții și acoperișul. Și până la urmă a apucat să locuiască și în cort, pe care l-a pus în mijlocul casei: „Ca la nebuni. Încă nu aveam izolația pusă, dar aveam o sobă pe lemne care-mi ținea de cald.”

Sursa: lovedeco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *