Cod portocaliu și galben de ploi pentru județul Botoșani. Vezi până când!

Meteorologii au emis, duminică, un cod portocaliu și unul galben de vreme rea pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, Botoșaniul este sub avertizare de Cod portocaliu în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate:ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată

 În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

De asemenea, în intervalul 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00, județul este sub Cod galben de ploi.  În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *