FOTO Ziua Olimpică, la Botoșani! Copii de toate vârstele au participat la crosul de la Cornișa

Ziua Olimpică a fost sărbătorită, sâmbătă, 19 iunie, la Botoșani, în zona de agrement Cornișa. Copii de toate vârstele au participat la crosul special organizat, dar au făcut și alte jocuri de mișcare. Cu zâmbetul pe buze, entuziasmați și dornici de mișcare, cei mici au venit însoți de părinți și bunici, care i-au încurajat de pe margine. Toți participanții au primit tricouri și diplome.

„Am venit cu mama, tata și fratele meu. Îmi place că fac mișcare. Chiar am și obosit, dar nu m-am lăsat”, spune o fetiță participantă la cros.

Pe data de 23 iunie, data la care s-a infiintat Comitetul International Olimpic (C.I.O.) in anul 1894, se celebreaza in intreaga lume „Ziua Olimpica”, proiect desfasurat la nivelul tuturor Comitetelor Nationale Olimpice (C.N.O.).

Din anul 1972 Comitetul Olimpic Roman (actualmente Comitetul Olimpic si Sportiv Roman) s-a alaturat acestei idei, organizand „Saptamana sporturilor olimpice”. Incepand cu anul 1991, Academia Olimpica Romana (A.O.R.) prin cele 48 de filiale (42 de filiale judetene si Municipiul Bucuresti cu cele 6 sectoare) se ocupa de organizarea anuala a „Lunii Olimpice” in perioada 23 mai – 23 iunie. Sub egida ei se desfasoara diferite actiuni, care au scop principal dorinta de angrenare a unui numar din ce in ce mai mare de participanti in practicarea exercitiului fizic in spirit olimpic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *