Comunicat ALDE: Cîțu, Barna și Turcan, care iau fiecare de la 2500 euro în sus pe lună, au decis să le dea copiilor 10 lei, și nici ăștia nu acum

Florin Cîțu, Dan Barna, Raluca Turcan și ceilalți ai lor nu ar fi trebuit decât să respecte legea de majorare a alocațiilor copiilor, pe care chiar unii dintre ei au votat-o, potrivit unui comunicat remis de ALDE.

Atunci când au votat-o au știut, însă, că îi mint pe copii. Pentru că asta trebuie să învețe copiii din momentul în care încep să înțeleagă ce e cu viața asta: sunt unii politicieni care mint și, dintre ei, sunt politicieni care se află la nivelul cel mai de jos, mint copiii!

Cîțu, Barna și Turcan, care iau fiecare de la 2500 euro în sus pe lună, au decis să le dea copiilor 10 lei, și nici ăștia nu acum, ci de la anul. Chiar dacă legea spune altceva, chiar dacă ei, care sunt acum la guvernare, au votat majorările.

Cîțu, Barna și Turcan au avut însă grijă să treacă prin Guvern un Memorandum prin care salariile demnitarilor cresc la fiecare creștere a salariului minim. (https://www.dcbusiness.ro/legea-salarizarii-stabileste…)

La 10 lei pentru copii, Câți, Barna și Turcan mai primesc 1000 lei, acesta e rezultatul guvernării PNL – USRPLUS.

Bani de 2 caiete și un pix ÎN LOC DE ALOCAȚII DUBLE. Un Guvern care își bate joc de copii nu mai trebuie să rămână în funcție nici măcar o zi!

Seria minciunilor guvernamentale continuă cu o nouă sfidare, de data asta la adresa a peste trei milioane de copii: NU vor primi alocații duble de la 1 iulie, așa cum SCRIE ÎN LEGE, ci doar 10 lei în plus. Și nu acum, ci anul viitor!

Cu alte cuvinte, UMILINȚĂ pe toată linia pentru copiii din România care nu doar că au cele mai mici alocații din Uniunea Europeană, ci sunt mereu sacrificați de actualul Guvern.

Între timp, rămân în plată aceleași pensii speciale pe care PNL și USRPLUS au promis că le elimină din prima lună de mandat (cât a trecut de atunci?!) și aceleași salarii „nesimțite”, așa cum le numeau în campanie chiar peneliștii și useriștii, care au dospit numărul angajărilor la stat (14.000 locuri călduțe pentru clientela de partid, conform datelor publice https://adevarul.ro/…/pnl-angajat-14000…/index.html).

Când vine vorba de copii, premierul Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan, spun sec, la unison: „Nu sunt bani!”.

Domnilor guvernanți, 10 lei în plus la alocație înseamnă cea mai mare obrăznicie pe care un guvern a făcut-o vreodată invocând scuza că „salvează economia țării”. Nu, nu dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor aruncă în aer economia României, ci tunurile date în pandemie au făcut-o, iar acum trebuie să fie acoperite pe spatele copiilor și al pensionarilor!

10 lei nu acoperă necesarul lunar al unui copil, sunt bani de încă 2 caiete și un pix. Dublarea alocațiilor ar putea fi, în schimb, garanția că mai bine de jumătate de copiii din România, adică aceia care trăiesc în sărăcie, au ce să mănânce și nu se mai culcă flămânzi.

Domnilor guvernanți, legea nu e opțională, respectați-o și dublați alocațiile de stat pentru copii!

Nu copiii pun în pericol economia României, ci minciunile și incompetența unora care nu mai știu pe unde să mai scoată cămașa după prăduirea bugetului în pandemie!

Daniel Olteanu, preşedinte ALDE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *