Când scăpăm de ploi. Anunțul făcut de directorul Administrației Naționale de Meteorologie

România este sub influența unui ciclon de la Marea Neagră, care deja a provocat inundații severe în Bulgaria. În acest moment, ciclonul este blocat în Marea Neagră și determină un surplus de vapori de apă, care aduc o abundență de precipitații în special în partea de sud-est a țării, a explicat vineri la Digi24 directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.Va continua să plouă în perioada următoare, în care instabilitatea va fi principala caracteristică a vremii.

Instabilitatea atmosferică va caracteriza și prima zi a săptămânii viitoare, 21 iunie, când începe și vara astronomică. Aria și intensitatea ploilor se va restrânge însă și este posibil ca pe parcursul zilei de luni aceste fenomene de instabilitate să se manifeste în special în zonele de deal și de munte și doar la nivel local și în partea de sud, sud-est și centru a țării, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu.

Când vine canicula

Vestea bună este că vremea va fi în încălzire începând de săptămâna viitoare.

Dacă sâmbătă și duminică temperaturile maxime la nivelul întregii țări vor fi cuprinse între 20-24 de grade în partea de sud și sud-est a țării și cel mult 30-31 de grade Celsius în partea de vest a țării, de marți, 22 iunie, valorile de temperatură vor crește. Este posibil să avem și primele zile de caniculă, cu temperaturi de 35 și izolat 36 de grade Celsius, în special în zonele de vest și sud-vest, a declarat la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Ulterior, și în partea de sud, inclusiv în Capitală, am putea avea temperaturi de 32-33 de grade Celsius.

Săptămâna 21-28 iunie va fi caracterizată de valori ale temperaturilor mai ridicate în aproape toată țara, dar mai ales în jumătatea vestică, unde ar putea fi chiar și cu 3 grade mai cald decât ar fi normal în această perioadă.

Este de așteptat ca vremea să continue să fie caldă și fără precipitații până în jurul datei de 19 iulie, a mai spus directorul ANM.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com