Un liceu din Botoșani a fost selectat să participe la programul EPAS – „Școli Ambasador ale Parlamentului European“

teren baschet , stiri, botosani, dorohoi, colegiul ghicaÎn data de 17 iunie 2021, a avut loc, în format on-line, ceremonia de decernare a titlului de „Școală-ambasador a Parlamentului European”. Programul educativ „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS), a fost lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017. Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean. Aceștia sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

La această ediţie: au candidat 10 şcoli din Bucureşti şi din judeţele Brăila, Botoşani, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Timiş şi Suceava; au fost organizate 2 cursuri de formare on-line în lunile februarie şi aprilie 2021, la care au participat 32 de ambasadori seniori; au fost formaţi şi implicaţi în activităţile programului 50 de ambasadori seniori şi 150 de ambasadori juniori; au fost implicaţi în activităţile realizate de şcoli peste 5.740 de elevi, 420 de profesori şi alţi 18.000 de beneficiari; au fost create 10 puncte de informare; s-au desfăşurat activităţi precum: simulări de sesiuni ale Parlamentului European, lecţii şi sesiuni de informare, dezbateri pe teme de actualitate, activităţi comune între şcolile candidat şi cele care deţin deja titlul.

Toate şcolile candidate din cadrul acestei ediţii au primit titulatura de „Școală-ambasador a Parlamentului European”. În perioada următoare, acestea vor primi câte o plachetă şi diplome.

Din judeţul Botoşani, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi este una dintre cele 10 școli selectate să participe la programul EPAS – „Școli Ambasador ale Parlamentului European“, în cadrul acestei ediţii, mai arată sursa citata.

La festivitatea de decernare din acest an, au participat reprezentanţi ai Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, ai Ministerului Educaţiei, ai şcolilor candidate, precum şi ai Inspectoratelor şcolare. De la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi au participat:  prof. dr. Lidia Baroi – Director, prof. Monica Ifrim – coordonator Program EPAS şi elevii Buliga Erika-Gabriela și Bighiu Denis-Gabriel – ambasadori juniori.

Această titulatură rămâne valabilă pe o perioadă nedeterminată; în fiecare an, şcolile transmit un raport de activitate, cu referire la promovarea valorilor europene în comunitate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *