FOTO Amendă dată de Garda de Mediu Botoșani pentru autobuze dezmembrate fără autorizație de mediu

O echipa de comisari ai Gărzii de Mediu Botoșani, care se deplasa, joi, spre Darabani, a observat in municipul Dorohoi, pe un amplasament cantitati mari de deseuri. In urma verificarii amplasamentului, s-a constatat ca mai multe persoane actionau cu aparatura specifica pentru dezmembrare unor vehicule scoase din uz (3 autobuze).

Pentru activitatea de tratare vehicule scoase din uz, operatorul economic nu a prezentat autorizatie de mediu. Din afirmatiile reprezentantului oficial al societatii reiese ca autovehiculele scoase din uz au fost casate in anul 2014, iar in anul 2021 au fost vandute catre o persoana fizica.

„La controlul din 16.06.2021 s-a constatat ca vehiculele erau dezmembrate pe amplasament identificandu-se cantitati mari de deseuri rezultate din dezmembrari, in amestec, depozitate o parte pe platforma betonata, iar o alta parte direct pe sol. La intocmirea actului de control reprezentantul oficial al societatii nu a prezentat contract de vanzare a vehiculelor scose din uz unui operator economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz sau direct operatorilor economici care sunt autorizati sa efectueze operatii de tratare a acestor vehicule. S-au stabilit măsuri cu termen de realizare și s-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor art.18, lit.b din Legea nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor si a vehiculelor scoase din uz”, susțin comisarii Gărzii de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com