VIDEO S-a finalizat licitația pentru modernizarea Drumului Mănăstirilor din Botoșani. Când încep lucrările

Drumul Mănăstirilor din județul Botoșani intră în modernizare. Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost finalizată licitația pentru modernizarea drumului județean 208 H Vorona- Oneaga – Pădureni.

Comisia de Achiziții din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani a finalizat licitația pentru modernizarea Drumului Mănăstirilor. Vorbim de drumul județean 208 H Vorona- Oneaga – Pădureni, care are o lungime de 12,7 km și Direcția Județeană a semnat și contractul de lucrări cu asocierea câștigătoare”, a declarat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Cei 12,7 km de drum urmează a fi reabilitați printr-un contract cu o valoare de 29 786 236, 42 lei cu TVA.  Amplasamentul va fi predat constructorului săptămâna viitoare, pentru a începe lucrările.
Potrivit președintelui CJ, astfel a fost deblocată situația generată de constructorul care a câștigat inițial licitația.

„Acesta, la vremea respectivă a venit cu un preț mai mic iar apoi, la scurt timp, a solicitat recalcularea, ceea ce nu era tocmai legal și nici corect din punct de vedere al concurenței. Contractul semnat în 2018 era unul ferm și categoric nu se putea recalcula. La începutul anului, firma a intrat în insolvență  și bineînțeles că a denunțat contractul de lucrări, iar Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a reluat licitația care s-a finalizat prin semnarea noului contract”, a spus Federovici.

Valoarea actualizată a investiției este de 38 milioane lei, din care contribuția CJ este de aproximativ 15 milioane de lei, iar 23 milioane lei reprezintă suma pusă la dispoziție prin PNDL 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *