Spitalul Județean a rămas cu mai multe zone tampon COVID 19. Pacienții vaccinați sau care au trecut prin boala, internați direct în sectorul non-covid

Spitalul Județean ”Mavromati” a rămas cu mai multe zone tampon COVID 19 și doar cu 18 paturi pentru pacienții pozitivi, după ce cazurile au scăzut la nivelul județului. Este vorba de o zonă tampon de la etajul patru al spitalului, unde sunt secțiile ORL-Oftalmologie și Neurochirurgie și o altă zonă tampon pe secția medicală I, de la etajul 3, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

In cadrul sectiei Boli Infectioase Adulti sunt alocate in prezent 56 paturi pentru pacientii covid, iar pavilionul Boli Infectioase Copii are in structura 35 paturi care asigura asistenta medicala pentru patologia bolilor infectioase non-covid.

In cadrul sectiei Obstetrica -Ginecologie nu s-au facut modificari de structura si functioneaza ca si pana in prezent avand urmatoarea structura aprobata, respectiv etajul 4 si 5 este alocat pacientilor cu suspiciune inalta sau confirmat Covid 19 , etajul 2 sector obstetrica este alocat pentru zona tampon destinata pacientilor internati pana la primirea rezultatului RT-PCR iar etajul 3 este alocat saloanelor roaming pentru mama si copil.

In cadrul sectiilor exterioare pediatrie s-a mentinut  zona tampon la etajul 2 din cadrul sectiei Pediatrie 1, functionand dupa acelasi principiu ca celelalte sectii ale Spitalului Judetean, iar la sectia Psihiatrie- Camera de garda si Sectia Toxicodependenti si-a pastrat structura de sectie tampon- suspecti, iar Sectia psihiatrie 5 cronici – ergoterapie asigura asistenta medicala pentru pacientii non-covid. La nivelul spitalului judetean au ramas sectoare tampon care au alocate un numar de 65 paturi in care initial sunt internati pacientii pana la primirea rezultatelor RT-PCR,ulterior  fiind transferati in sectiile non-covid. Pacientii vaccinati sau care au trecut prin boala in ultimile 90 zile sunt internati  direct in sectorul non-covid”, a mai spus Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

De asemenea, unele dintre secții vor reveni la activitatea normală. Blocul operator va functiona la capacitate maxima cu nouă săli de operatie pentru toate specialitatile chirurgicale. Celelalte sectii din structura Spitalului Judetean asigura asistenta medicala pentru pacientii non- covid conform structurii aprobate din luna martie 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *