Nu scăpăm de ploi! Alte două avertizări emise de meteorologi

Meteorologii au emis, miercuri, un nou Cod galben de ploi pentru județul Botoșani. Potrivit ANM, avertizarea este valabilă în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.
În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

De asemenea, o avertizare pentru întreaga țară este valabilă în intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.
În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com