FOTO Incendii din cauza fulgerelor la stâlpi de iluminat din două localități din Botoșani

Furtuna de marți seară a provocat și incendii la stâlpi din localitățile Vorona Mare (comuna Vorona) și Dracșani (comuna Sulița). Cel mai probabil, incendiile s-au produs din cauza fulgerelor. La fața locului au ajuns cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, dar și angajații Delgaz Grid, pentru remedierea problemelor.

Reamintim că ploaia torențială de marți seară a inundat DN 24 C, dar le-a provocat probleme și mai multor localnici din Bădiuți, Ștefănești, Ripiceni, Dracșani și Săveni. Spre exemplu, în localitatea Bădiuți din orașul Ștefănești, apa a intrat într-o curte și într-o hală de pui și au fost chemați pompierii să intervină pentru scoaterea apei.

De asemenea, sunt curți inundate și în localitățile Ripiceni, Dracșani, dar și în Săveni. Aici intervin cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu pentru mai multe localități, între ora 17:35-ora 19:00. Sunt afectate localitățile: Botoșani, Dorohoi, Vorona, Ungureni, Hudești, Corni, Mihai Eminescu, Suharău, Havârna, Vlădeni, Vorniceni, Curtești, Rădăuți-Prut, Răchiți, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Roma, Unțeni, Darabani, Mihăileni, Nicșeni, Corlăteni, Leorda, Cândești, Cordăreni, Viișoara, Brăești, Concești, Văculești, Lozna, Dimăcheni, Bucecea;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *