Gestul simplu, dar plin de însemnătate făcut de o botoșăneancă în ziua în care se împlinesc 132 de ani de la moartea lui Eminescu

O femeie din Botoșani a făcut un gest simplu, dar plin de însemnătate, chiar în ziua în care se împlinesc 132 de ani de la moartea marelui poet al României, Mihai Eminescu. De dimineață, doamna Violeta a mers și a făcut curat în jurul statuii poetului din curtea Bisericii Uspenia, a adus muşcate şi a aprins o lumânare.

Gestul mic, simplu, dar atât de important i-a adus botoșănencei o mulțime de aprecieri pe rețelele de socializare.

Cel mai mare poet român al tuturor timpurilor, Mihai Eminescu, născut la Botoșani, este omagiat, marți, cu prilejul împlinirii a 132 de ani de la moartea sa. Cu acest prilej se desfășoare mai multe manifestări cultutrale atât în Ipotești, cât și în municipiul Botoșani.

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 sub numele de Mihail Eminovici și a murit pe 15 iunie 1889 la București. A fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Foto: Botosani, on line

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *