Trei polițiști de la Rutieră au primit interdicția de a se apropia de sediul Poliției din Botoșani

Trei polițiști de la Poliția Rutieră au primit interdicția de a se apropia de sediul Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani. Este vorba despre cei trei polițiști care s-au pensionat de curând și care au fost plasați sub control judiciar, după ce au stat în arest în dosarul de corupție instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

În cazul acestora, procurorii anticorupție au dispus următoarele obligații suplimentare: să nu se deplaseze la sediul IPJ Botoșani sau să nu se apropie de sediul IPJ Botoșani, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, altele decât cele menționate în încheierea Curții de Apel Suceava.

16 polițiști vizați de ancheta DNA

Ancheta DNA îi privește pe 16 polițiști de la Rutieră. Potrivit procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2020, „cei 16 polițiști în cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul Rutier (inclusiv ofițerul de poliție), în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *