VIDEO 20 de pescari botoșăneni amendați de jandarmi și Garda de Mediu

Un număr de 20 de pescari botoșăneni au fost amendați de jandarmi și Garda de Mediu, în urma unei acțiuni inițiate de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, pe râul Prut și Acumularea Stânca-Costești, în zilele de 12 și 13 iunie 2021.

Aceștia au vrut să verifice dacă sunt respectate prevederile „OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și avacultura”. S-au aplicat un număr de 26 sancțiuni din care: 20 amenzi contravenționale în valoare totală de 7300 lei și 6 avertismente.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea numărului maxim de patru undiţe sau patru lansete cu câte două cârlige fiecare de către pescari și pentru capturarea peștelui sub dimensiunile admise. Totodată au fost ridicate și reținute trei plase de pescuit de aproximativ 240 m liniari și zece pripoane amplasate de persoane neidentificațe.

„Recomandăm tuturor pescarilor să elibereze imediat peștele subdimensionat capturat pentru a evita consecințele nerespectării legii. Pescarilor paroliști: Fir Întins”, este mesajul transmis de Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *