Botoșăneanul care a produs accidentul de la Frumușica, arestat preventiv. Cine este el!

Botoșăneanul care a produs accidentul de la Frumușica a fost arestat preventiv,  în baza unui mandat emis de Judecătoria Botoșani. Ion Dragnea a ost arestat pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, refuz de prelevare mostre biologice și părăsirea locului accidentului.
În noaptea de 10 spre 11 iunie 2021, bărbatul de 41 de ani din Flămânzi ar fi produs un accident rutier în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Drumul Național DE 58, in localitatea Frumușica,  fiind sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere.
În urma producerii accidentului au rezultat două victime care se aflau intr-un autoturism ce se deplasa regulamentar, un barbat de 46 de ani si un minor de cinci ani,  iar bărbatul responsabil de producerea evenimentului a părăsit locul faptei fiind depistat la domiciliu de către polițiști.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 şi art. 233 alin. 1 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului DRAGNEA ION cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, prev. şi ped. de art. 337 din Codul penal şi „părăsirea locului accidentului”, prev. şi ped. de art. 338 alin. 1 din Codul penal, toate faptele cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioada de 30 de zile, cu începere de la data 11.06.2021 până la data de 10.07.2021, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă.

Respinge ca nefondată cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 313 lei – av. Ghercă Daniel – se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 11.06.2021, ora 15:10.

 

Accident la Botoșani produs de un bărbat băut și fără permis! Un șofer și un copil de cinci ani au fost răniți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *