Alertă! Cod galben de inundații pentru județul Botoșani

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis vineri un Cod galben de inundații pentru județul Botoșani. Potrivit hidrologilor, avertizarea este valabilă în intervalul 12 iunie ora 15.00 până pe 14 iunie ora 12.00, pe râul Jijia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi afluenţii Prutului  aferenţi sectorului amonte confluenţă Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi).

Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț și Botoşani”, precizeaza  INHGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *