FOTO & VIDEO Grindină îndepărtată cu lopata într-o localitate din Botoșani. Meteorologii au emis o nouă alertă

Grindină îndepărtată cu lopata într-o localitate din Botoșani! Imaginile incredibile au putut fi văzute joi după-amiază, la Hudești. Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva până acum. Zeci de kilometri de drum au fost afectați de inundații. Apele scurse de pe versanți au „măturat” balastul de pe drumuri și a afectat, de asemenea, cinci podete.

De asemenea, ploile torențiale și grindina au afectat importante suprafețe de terenuri agricole, însă pagubele nu au fost încă evaluate. Primarul comunei Hudești, Viorel Atomei, susține că ploaia și gridina au fost extrem de puternice, iar gheața a ajuns, în unele zone, la 80 de centimetri.

Alertă! Un nou Cod Galben pentru județul Botoșani

Veștile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. Aceștia au emis o nouă alertă Cod Galben de ploi și grindină pentru județul Botoșani.

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă între 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Totodată, ANM a emis și o informare de ploi pentru întreaga țară, valabilă între 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com