FOTO Monument dedicat eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial, ridicat la Albești

Un monument dedicat eroilor căzuți în Războiul de Independență, în Primul și Al II-lea Război Mondial a fost inaugurat, joi, în comuna botoșăneană Albești, cu prilejul Zilei Eroilor. Monumentul a fost ridicat de Primăria Albești și de Consiliul Local în semn de omagiu față de cei aproximativ 100 de militari din Albești căzuți în conflagranțiile mondiale, numele acestora fiind menționate pe o placă comemorativă așezată la baza edificiului.

Lucrarea dispune de trei coloane, fiecare dintre ele simbolizând câte un război, respectiv Războiul de Independență, în Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial.

Sfințirea monumentului a fost făcută de un sobor de preoți, la ea participând și zeci de localnici, dar și doi veterani de război. Unul dintre veterani este Andrei Octav, din Coștiugeni, care are 95 de ani și care și-a pierd o mână pe fron. Al doilea este Simion Mihai, din Albești, care are 93 de ani.

Primăria comunei Albești le-a oferit veteranilor o plachetă de onoare ”în semn de recunoștință pentru faptele și sacrificiile pe câmpurile de luptă din Cel de-al Doilea Război Mondial”, care au fost înmânate de prefectul Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *