FOTO & VIDEO Grindina a făcut ravagii în mai multe localități din Botoșani. „În 39 de ani eu așa ceva nu am văzut”

Grindina a făcut ravagii în mai multe localități din județul Botoșani. Foarte afectate au fost Smârdan, Hudești, Bajura, Lișna dar și altele. Localnicii au stat cu sufletul la gură de teamă ca gheața să nu le distrugă în totalitatea culturile. Chiar dacă era de mici dimensiuni, grindina a fost destul de deasă.

„Începutul furtunii a fost de neînțeles. Ploaie, gheață, lapoviță, nu știu ce a fost, dar în 39 de ani eu așa ceva nu am văzut! Acum plouă torențial!”, spune o localnică din zona Dorohoiului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, o avertizare de tip Cod portocaliu pentru mai multe localități din județul Botoșani. Potrivir meteorologilor, până la ora 19:10 în mai multe localități se vor semnala vijelie, grindină de dimensiuni medii, averse ce vor depăși 25…30 l/mp, descărcări electrice.

Codul portocaliu este valabil pentru localitățile Dorohoi, Mihai Eminescu, Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna, Bucecea;

Până la ora 18.10, Codul Portocaliu a fost valabil pentru localitățile Dorohoi, Ungureni, Hudești, Suharău, Havârna, Vorniceni, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Broscăuți, Pomârla, Roma, Darabani, Corlăteni, Cândești, Cordăreni, Brăești, Concești, Văculești, Lozna, Dimăcheni.

UPDATE Cod portocaliu în județul Botoșani! Meteorologiii anunță fenomene periculoase în mai multe localități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com