FOTO Zeci de copii și părinți dintr-o localitate din Botoșani, învățați cum să acorde primul ajutor

Salvatorii botoşăneni s-au aflat joi în comuna Vârfu Câmpului, promovând campania “Un cămin sigur pentru copilul tău! , informează printr-un  comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. În timp ce adulții au învățat cum să prevină accidentele casnice sau cum să acorde primul ajutor în astfel de situații, copiii au participat la activități interactive cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență și au învățat cum să acorde primul ajutor. Misiunile au fost conduse de mascota inspectoratului, pompierul Sam.
Echipați cu costume de intervenție, micii pompieri au trecut printr-un tunel, au salvat ursuleţul sau cățelul de pluș de pe tobogan, au alergat printre jaloane şi au stins un incendiu imaginar. Au fost răsplătiți cu dulciuri și multe aplauze”, se precizează în informarea ISU
La sfârșitul întâlnirii, fiecare participant a primit câte o broșură, realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu sprijinul „Fundației pentru SMURD”, care conține sfaturi pentru prevenirea accidentelor casnice. Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.
Dezvoltarea conceptului de cămin sigur pentru copilul tău a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme, se mai arată în documentul ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *