Cazul de botulism de la Botoșani a fost confirmat. Bărbatul se află internat la Iași

laborator judetean analize medicaleCazul de botulism la bărbatul de 45 de ani din județul Botoșani a fost confirmat. Direcția de Sănătate Publică Botoșani a primit rezultatul analizelor de la Institutul Cantacuzino din București, care a ieșit pozitiv pentru bacteria Clostridium botulinium. Medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a declarat că pacientul se află internat la Iași, cu diplopie, amețeli și tulburări de vorbire.

Reamintim că bărbatul și-a comandat, pe 20 mai, un batal la ceaun dintr-un restaurant din municipiul Dorohoi, însă a luat mâncarea pentru acasă. Potrivit declarațiilor membrilor familiei, bărbatul ar fi consumat jumătate din mâncare, după care s-a simțit rău, respectiv dureri abdominale puternice şi vărsături.

În cursul serii s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul municipal Dorohoi, ulterior fiind transferat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean cu tulburări de vedere, tulburări digestive, grețuri, vărsături, dureri abdominale, amețeli. A fost internat la Spitalul Județean, secția Neurologie timp de cinci zile, ulterior a fost transferat la Spitalul de neurochirurgie din Iași, pe Secția Neurologie. Acolo a mai stat până pe 31 mai internat, ulterior fiind transferat Neurologie Iași, la Boli Infecțioase, unde s-a recoltat testul pentru botulism. Este trimisă probă la Cantacuzino”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă. Totodată, inspectorii sanitari și specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au amendat restaurantul din Dorohoi cu 10.000 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor.

Alertă! Botoșănean cu suspiciune de botulism, după ce a mâncat batal la ceaun dintr-un restaurant. A fost transportat în stare critică la Iași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *