Imagini cu furtuna de marți după-amiază surprinse într-o localitate din Botoșani

Imagini cu furtuna de marți după-amiază au fost surprinse într-o localitate din județul Botoșani și au fost publicate de Meteo Nord Est. Este vorba despre câteva fotografii din Smârdan cu „celula convectivă”. O celulă de furtună este o masă de aer care conține tiraje în sus și în jos în buclele convective și care se mișcă și reacționează ca o singură entitate, funcționând ca cea mai mică unitate a unui sistem producător de furtuni.

Meteorologii au emis, marți după-amiază, o avertizare de vreme severă imediată pentru mai multe localități din județul Botoșani: Dorohoi, Hudești, Albești, Trușești, Ștefănești, Suharău, Havârna, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Călărași, Cristinești, Avrămeni, George Enescu, Gorbănești, Manoleasa, Hilișeu-Horia, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Broscăuți, Todireni, Mileanca, Dângeni, Pomârla, Santa Mare, Darabani, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Cordăreni, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Concești, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni.

Se vor semnala : averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *