Un licean antreprenor din Botoșani a fost premiat de BCR pentru cea mai inovativă idee de afaceri

Un licean antreprenor din Botoșani a fost premiat de BCR pentru cea mai inovativă idee de afaceri. Este vorba despre Ștefan Alexandru Alexoaie, care a obținut mențiune în cadrul concursului național „Early Innovators Business Plan Competition”, susținut de BCR Școala de Business.

Câștigătorii au fost desemnați, în cadrul unui pitch live, în competiție fiind înscriși peste 680 de elevi din întreaga țară, dintre care au mers în finală 16 echipe de liceeni.

Concursul a fost inițiat de Steinbeis Danube Center și finanțat de Fundația Baden-Wuerttemberg. Scopul competiției este de a dezvolta mentalitatea antreprenorială în rândul tinerilor și se bazează pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din România.

Câștigătorii acestei prime ediții au fost:

  • Mihnea Valentin Neacșu de la Colegiul Național „Tudor Vladmirescu”, Tg. Jiu – Premiul I (800 de euro)
  • Nicoleta Talanga de la Colegiul Tehnic Forestier, Câmpina – Premiul II (600 de euro)
  • Echipa Irumedral de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea – Premiul III (400 de euro)
  • Ștefan Alexandru Alexoaie, Botoșani – mențiunea pentru „Cea mai inovativă idee de afaceri” (200 de euro)
  • Bianca Maria Pătru, jud Timiș – Premiul special pentru competitivitate, oferit de INACO (100 euro)
  • Adriana Păun, jud. Dâmbovița – Premiul Trusted Advisor (100 de euro)

„Prin proiectul BCR Școala de Business, ne propunem să susținem antreprenorii români în inițiativele lor și să contribuim activ la cultivarea și dezvoltarea unui mediu de afaceri inovator și efervescent. Credem că educația antreprenorială e motorul transformării unei societăți, motiv pentru care am decis să ne implicăm în cadrul Early Innovators Business Plan Competition. Scopul acestui eveniment este să-i aducem în lumină pe cei care dau cea mai mare speranță României. Este nevoie de educație antreprenorială încă de pe băncile liceului, pentru a forma o generație viitoare de antreprenori cât mai bine pregătită. Pentru a-i ajuta pe participanți să se prezinte cât mai bine în fața juriului, echipa BCR a organizat înaintea finalei competiției un workshop despre cum se susține un pitch de business”, a declarat Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-ups BCR, în cadrul discursului său din cadrul evenimentului.

FOTO Un adolescent model! Tânăr din Botoșani, admis la cursurile de pilotaj aeronave. A ieșit pe locul 16 la examenul cu 250 de candidați

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *